vineri, 28 august 2009

Concurs cu Personaje Necurate

Un tanar iesi din cafeneaua BonTon si se indrepta grabit catre serviciu.Drumul prin gangul Florilor scurta la aproape jumatate timpul in care ar fi putut ajunge la locul de munca asa ca nu ezita.
Inainta hotarat cu mintea la acel lucru important care devenise acum si urgent. La un moment dat, ridica privirea si se trezi in fata unei uriase limbi de foc de un albastru intens. Suspendata in aer la aproximativ jumatate de metru, flacara brazada cerul cu limbile sale uriase raspandind un puternic miros de sulf. Tipete de groaza si gemetele infioratoare razabateau prin aceste flacari ce pareau ca mistuie insasi viata.
Unicul spectator al acestui spectacol inedit se uita inmarmurit si cu gura usor intredeschisa pentru cateva secunde. Clipi brusc de parca ar fi vrut sa indeparteze acea imagine din mintea sa.
- Wow,spuse tanarul intr-un final,super fain trucul. Si chestia cu tipetele…chiar veridica. Aproape ca am crezut. N-am priceput insa ce era cu sulful. Eu zic sa mai lucrezi la aspectul asta. Uite, iti las cartea mea de vizita, ma cam grabesc acum dar sper sa vii la o auditie. Suntem in cautarea unui specialist in efecte pirotehnice pentru urmatorul nostru film si cred ca tu esti persona potrivita.
In spatele perdelei de flacari albastre se puteau intrezari doi ochi bulbucati de uimire. Totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Iata de ce, chiar si dupa ce tanarul plecase indreptandu-se netulburat catre serviciu, cei doi ochi ramasesera la fel de bulbucati uitandu-se in gol. Se auzi un suspin adanc, iar flacara disparu brusc luand cu ea atat efectele sonore cat si pe cele olfactive.
Batranul intra in casa si se indrepta greoi catre sufragerie unde il astepta „jumatatea sa”, o batrana cu parul alb si o privire iscoditoare. Se asezara amandoi la masa rotunda din mijlocul camerei cu cate o ceasca ce ceai in fata.
-Ma simt total inutil spuse batranul cu o expresie de o tristete ireversibila pe fata.
-Nu te intrista, spuse batrana. Toti batranii se ciocnesc de un sentiment de inutilitate la o anumita varsta.
-Dar eu nu sunt orice batran!spunse el aproape enervat. Da, stiu, cresc repede insa ATAT de repede? Adica hai sa fim seriosi, au numai 2000 de ani. Cat de mult pot invata in 2000 de ani?
-Aparent indeajuns de mult incat sa nu mai creada in noi. Cred ca este timpul sa mergem acasa. Si uite, ca sa nu mai fii suparat, data viitoare poti sa creezi tu lumea. Ce zici?


http://www.nemira.ro/blog/concurs-cu-personaje-necurate

http://www.nemira.ro/blog/concurs-cu-personaje-necurate-castigatorii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu